Clinică de oftalmologie București

Priveşte lumea cu alţi ochi

Visionclinic

Visionclinic

Solicita programare

SOLICITA PROGRAMARE SOLICITA PROGRAMARE

Clinică de oftalmologie București

Clinică de oftalmologie București

Visionclinic

Visionclinic

Solicita programare

SOLICITA PROGRAMARE SOLICITA PROGRAMARE

 

Vicii de refractie

Viciile de refractie sunt miopia, hipermetropia si astigmatismul. Acestea sunt afectiuni ale ochiului, caracterizate printr-un deficit al dioptrului ocular si se manifesta prin scaderea acuitatii vizuale. Viciile de refractie pot fi corectate prin purtarea de ochelari sau de lentile de contact, sau prin interventie chirurgicala (pentru a nu mai avea nevoie de ochelari sau de lentile de contact).

 

 

Miopia apare cand globul ocular are un diamteru antero-posterior mai mare decat normal. Ca urmare a acestei alungiri a globului ocular, lumina care patrunde in ochi nu se focalizeaza pe retina, ci in fata acesteia. Pacientul miop vede la distanta incetosat, neclar.

Hipermetropia apare cand diametrul antero-posterior al globului ocular este mai mic decat normal. Acest lucru face ca razele de lumina care patrund in ochi sa nu fie focalizate pe retina, ci in spatele acesteia. Pacientul hipermetrop vede obiectele atat la apropiere, cat si la distanta incetosat, neclar.

Astigmatismul este rezultatul unei cornei care prezinta curburi diferite (o cornee mai turtita pe axul vertical sau orizontal). Atat corneea, cat si cristalinul refracta lumina care patrunde in ochi si care se focalizeaza pe retina. In absenta unei deficiente de vedere, raza de lumina care patrunde in ochi se refracta uniform, producand o imagine clara, unica a obiectului respectiv. Cand pacientul sufera de astigmatism, raza de lumina este refractata cu puteri diferite in zone diferite. Ca urmare a acestor diferente de puteri de refractie, numai o parte din obiectul privit este focalizata, astfel incat obiectul in totalitatea sa va aparea incetosat, neclar.