Priveşte lumea cu alţi ochi

Priveşte lumea cu alţi ochi

Visionclinic

Visionclinic

Solicita programare

SOLICITA PROGRAMARESOLICITA PROGRAMARE

Interventii chirurgicale

Medicii chirurgi de la Visionclinic efectueaza urmatoarele interventii chirurgicale:

 • Operatie de cataracta
 • Aspirare perle Elschnig
 • Pterigion
 • Pterigion cu plastie conjunctivala
 • Salazion / chist palpebral

Operatia de cataracta

Cum decurge operatia de cataracta la Visionclinic

Singurul tratament curativ in cazul cataractei este tratamentul chirurgical. Stiintific, nu exista alte metode pentru prevenirea aparitiei sau a evolutiei cataractei.

Pre-operator se efectueaza un examen complet al ochiului si se efectueaza masuratoarea (numita biometrie) prin care se alege puterea cristalinului artificial care urmeaza a fi implantat.

Operatia de cataracta se efectueaza in clinica noastra cu aparatul de facoemulsificare Stellaris ®, produs de firma americana Bausch&Lomb. Cu ajutorul acestui aparat, se extrage prin metoda facoemulsificarii cristalinul natural opacifiat, dupa care se implanteaza un cristalin artificial pliabil (foldabil). De cele mai multe ori acest cristalin este si prelucrat asferic.

 • Operatia de cataracta se face ambulator (nu se interneaza pacientul) si la un singur ochi intr-o sedinta ambulatorie. In cazul in care ambii ochi necesita operatie, operatia se face pe rand, la fiecare ochi separat, la intervale de timp diferite (nu in aceeasi zi la ambii ochi)
 • Anestezia pentru operatia de cataracta este locoregionala (o injectie parabulbara, langa ochi) sau topica (in picaturi)
 • Datorita inciziei mici (1.8mm-2.2mm) plaga chirurgicala nu se sutureaza (nu se coase), ceea ce asigura o vindecare rapida si totodata scade astigmatismul post-operator
 • Interventia chirurgicala dureaza aproximativ 15 minute, insa datorita pregatirilor pre-operatorii pacientul va trebui sa calculeze cu un timp de aproximativ doua ore pe care il va petrece in clinica noastra in ziua operatiei
 • Metoda de operatie folosita in clinica noastra asigura recuperarea si vindecarea rapida si sigura a ochiului operat
 • Complicatiile sunt, in general, minime si tratabile

Post-operator, pacientul trebuie sa mentina pansamentul doar in cursul primei nopti dupa operatie. Pansamentul se va scoate de catre medicul oftalmolog in clinica noastra, la controlul care se va efectua in ziua urmatoare dupa operatie. Tratamentul post-operator consta in utilizarea de antibiotice si picaturi. Pacientul poate relua activitatile cotidiene a doua zi post-operator.

Tipuri de cristaline artificiale

Cristalinele artificiale care se implanteaza in locul cristalinului natural opacifiat, sunt de mai multe tipuri:

 • Cristalin artificial monofocal
  Cristalinul artificial monofocal asigura o vedere utila la o distanta fixa. Acest tip de cristalin are o putere dioptrica egala pe toata suprafata sa. Cristalinul artificial monofocal nu corecteaza astigmatismul. Daca pacientul vede la distanta fara ochelari, necesita ochelari pentru vederea la apropiere (pentru citit) de +3 dioptrii sferice. Daca pacientul doreste sa citeasca fara ochelari, are nevoie de ochelari de -3 dioptrii sferice pentru vederea la distanta.
 • Cristalin artificial monofocal toric
  Acest tip de cristalin artificial are, in plus fata de cristalinul artificial monofocal, capacitatea de corectare a astigmatismului.
 • Cristalin artificial multifocal
  Cristalinul artificial multifocal, datorita particularitatilor de fabricatie, permite pacientului dupa operatia de cataracta o vedere fara ochelari, atat la apropiere (la citit), cat si la distanta.
 • Cristalin artificial monofocal sau multifocal cu filtru galben de protectie contra UVB
  Acest tip de cristalin artificial poate fi mono- sau multifocal si are, in plus fata de cristalinele descrise mai sus, capacitatea de protectie contra UVB (luminii albastre). In timp ce unii oftalmologi considera lumina albastra nociva pentru retina, alti oftalmologi sunt de parere ca aceasta este necesara ochiului. Si in randul firmelor producatoare de cristaline artificiale parerile sunt impartite, astfel incat unele firme nu produc acest tip de cristalin.
 • Cristalin artificial acomodativ
  Prin miscari inainte si inapoi in sacul cristalinului, acest tip de cristalin artificial schimba puterea dioptrica a ochiului. Datorita acestei particularitati, acest tip de cristalin artificial permite pacientului dupa operatia de cataracta o vedere fara ochelari, atat la apropiere (la citit), cat si la distanta.

Faceti o programare